dimarts, 22 d’abril del 2014

L'AECID i els llibres cartoneros. Una oportunitat per a la creativitat en mig de la crisi


Acabem de saber, gràcies a la nostra alerta de Google, que avui ha tingut lloc la inauguració de l'exposició de "Libros cartoneros de la Biblioteca Hispánica de la AECID", en el marc d'un anomenat I ENCUENTRO CARTONERO.

Una oportunidad para la creatividad en medio de la crisis
Ràpidament hem cercat més informació. La "trobada" consta de l'expossició, oberta fins al juny, i del taller "Elaboración de un proyecto editorial de Cooperación para el Desarrollo", que es celebrará el 13 de maig.

Les activitats tenen lloc a la Biblioteca de l'Agencia española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID) i compten amb la col·laboració de la Universidad Complutense (4a Semana Complutense de las Letras).

A LA REINA DE LOS MARES, el bloc de la Biblioteca de l'AECID, hi trobareu l'article Una oportunidad para la creatividad en medio de la crisis amb més informació. Desgraciadament, com és habitual, la informació sobre les editorials cartoneres està desactualitzada. Citen cartoneres que fa temps que han desaparegut o porten anys inactives i no en mencionen moltes altres, nascudes en aquesta dècada, que estan aportant sava nova al món cartoner.

Però tant o més important que les activitats programades ha estat el descobriment que la Biblioteca de l'AECID disposa d'una col·lecció de llibres d'editorials cartoneres. Ens agradaria anar a veure l'expossició però com segurament no podrà ser, en demanarem més informació a les comissàries (Susana Maria Ramirez y María Araceli Garcia).El PRIMER ENCUENTRO CARTONERO EN EUROPA

És obvi que els recursos de tot tipus de l'AECID no són en absolut comparables amb els d'una petita editorial com La VERONICA. Per això estem encara més orgulloses d'haver facilitat el PRIMER ENCUENTRO CARTONERO EN EUROPA. El que va tenir lloc l'octubre del 2013 gràcies a la participació desinteressada de 10 cartoneres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada