dimarts, 4 de març del 2014

La NEWSLETTER d'hivern

  Nova col·lecció de La Verònica Cartonera


dona || POESIA || mujer és el nom de la nova col·lecció de l’editorial La Verònica Cartonera. El primer títol de la col·lecció el presentarem el proper mes de març. Es tracta d’Afrodita muere en la ciudad, de la mexicana Ingrid Bringas.

Ens agradaria poder saludar-vos aquell dia. Si ens doneu el vostre correu electrònic, us hi convidarem.  II Premi La Verònica Cartonera


Ja hem publicat la convocatòria del II Premi La Verònica Cartonera de Novel·la Curta. Us demaneu que hi participeu si teniu el cuc de l’escriptura o que ens ajudeu a difondre-la, si més no. Com a dades essencials, els textos has de tenir entre 60 i 80 pàgines, en català o castellà i el termini d’admissió finalitza el 31 de març.

Si voleu tota la informació, la trobareu en aquest enllaç.


  El nostre catàleg


Fins ara hem publicat tres llibres:
  • Cenar sin televisor  de María Paz Gil Ruíz. Més informació en aquest enllaç 
Els llibres, produïts un a un, de forma artesanal, es venen a 10€/exemplar

On pots trobar les nostres publicacions?

A la Llibreria Espai Literari, carrer de Ramon y Cajal, 45 (Gràcia). Barcelona


 i a Bàsic BCN, carrer del Portal Nou, 7. Barcelona

També pots demanar-les a laveronicacartonera@gmail.com i us les enviarem per correu.

Primera trobada cartoenra a Europa
De l’11 al 13 d’octubre de 2013 vàrem celebrar la Primera Trobada de Cartoneres Europees. Vam comptar amb cartoneres de Segòvia, Mallorca, València, Canàries, Saragossa i nosaltres, de Barcelona, pel que fa a l’Estat espanyol; també de Clermont-Ferrand i Angers, de França; de Ciutat de Panamà; de Santiago i Puerto Montt, de Xile.  El programa de la Trobada el trobareu en aquest enllaç.
La trobada va ser un punt d’intercanvi entre praxis molt diverses. El primer dia ens va rebre la Sala Maria Aurèlia Campany del Centre Cívic Pati Llimona, el dissabte va ser l’Associació de Veïns i veïnes del Barri Gòtic qui ens  va acollir al Centre Social La Negreta, i el diumenge vam fer un acte reivindicatiu davant de l’edifici del Bolsín, a la plaça de la Verònica.
 Juan Nebreda, l'autor premiat


En la nostra primera convocatòria vam rebre 59 originals i el jurat va decidir per unanimitat atorgar el premi a Me gusta tu aburrimiento de Juan Nebreda Torres. L’autor ens va visitar coincidint amb la Trobada de cartoneres europees i ens va parlar de la gènesi de la seva obra, que mostra una relació intergeneracional,  i de la seva coincidència amb els principis que inspiren les cartoneres.

Juan Nebreda es va desplaçar des de Madrid per agrair el premi.Primera trobada cartoenra a Europa


Nova col·lecció de La Verònica CartoneraSi reps aquest newsletter ets una persona amiga de l’editorial La Verònica Cartonera. Per això t’informem de les nostres activitats i esperem que hi participis quan vulguis o puguis.
Si no la reps però voldries rebre-la, envia una correu a laveronicacartonera@gmail.com amb la paraula ALTA a l'assumpte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada