dijous, 14 de maig del 2015

Radiografia de la gestió ciutadana d’equipaments als barris de Barcelona


El nostre proper llibre analitza la gestió comunitària d'equipaments amb vocacio pública en diferents barris de Barcelona. Els autors, els politòlegs Oriol Barba i Anna Subirats, analitzen aquesta pràctica creixent a la ciutat a partir d'una vintena d'entrevistes 

El paper de la ciutadania
L’estudi analitza el paper de la ciutadania en la gestió d’equipaments amb vocació pública en diferents barris de Barcelona i reflexiona sobre la relació que aquests espais estableixen amb l’Administració i com esdevenen espais de transformació de la vida social i cultural de la ciutat.

El llibre presenta experiències amb graus diferents de relació amb l’Ajuntament de Barcelona: des dels centres cívics municipals de Casa Orlandai o La Farinera del Clot, gestionats per entitats del barri, fins a espais autogestionats com Can Vies o l’Ateneu La Base del Poble Sec.

Els autors presenten la gestió comunitària com “una eina de participació ciutadana i d’enfortiment de la democràcia a escala local”. És per això que l’acte comptarà amb la presència del president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell.



Presentació a la Casa Orlandai
El proper dilluns 18 de maig a les 19.00 hores presentarem Gestió comunitària i transformació social. L’experiència de Barcelona a la Casa Orlandai (carrer Jaume Piquet, 23). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada